11 Μαρτίου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία



                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
                                                                 ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Υπεύθυνοι και Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων:    
                      Μπουκουβάλα Μάρα (10ο Δ.Σ. Ιωαννίνων)
                      Σκούρτης Δημήτριος   (3ου Δ.Σ. Μαρμάρων Ιωαννίνων)
                      Φίνου Σοφία               (Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου)


Ημέρα Αιμοδοσίας, Αλληλεγγύης και Αδελφοποίησης

Οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων (Καρδαμίτσια), του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Αμπελόκηποι) και του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου διοργανώνουν ημέρα Αιμοδοσίας, Αλληλεγγύης και Αδελφοποίησης, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013.
Καλούμε όλους όσους μπορούν να έρθουν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων στα Καρδαμίτσια από 17:30 έως 20:30,  να δώσουν αίμα στην κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Το αίμα που θα συγκεντρωθεί  θα διατεθεί στον  ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «Φλόγα».

Χορηγοί επικοινωνίας:

Λίγα λόγια για την Ημέρα αυτή:

Πρωταρχικός σκοπός της ημέρας αυτής είναι η συλλογή ποσότητας αίματος για την «Φλόγα» αλλά συνάμα απώτερο στόχο έχουμε τη μετάδοση στη μαθητική κοινότητα μηνυμάτων αλληλεγγύης, αδελφοποίησης και συνεισφοράς προς το συνάνθρωπο.



   Οι αιμοληψίες και ο απαραίτητος προηγούμενος ιατρικός  έλεγχος θα γίνει από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ι "Γ. Χατζηκώστα".
   Η αιμοληψία πρέπει να απέχει τουλάχιστον 2 ώρες από το κύριο γεύμα και οπωσδήποτε να μην έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ ή αλλων επικίνδυνων ουσιών το προηγούμενο 24ωρο. Φάτε, χωνέψτε, χαλαρώστε κι... ελάτε!
   Γνωρίζοντας την ευαισθησία όλων σας σε θέματα προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ξέροντας ότι η προσφορά αίματος αποτελεί την πιο ανέξοδη, ανώδυνη αλλά ταυτόχρονα και μια από τις υπέρτατες προσφορές προς τον συνάνθρωπο, ελπίζουμε στην ανταπόκριση όσο το δυνατόν περισσοτέρων στο κάλεσμά μας αυτό!


Καλές αποκριές!