7 Νοεμβρίου 2012

"Τα 13 ρολόγια" Θεατρική παράσταση

   Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Τα 13 ρολόγια".


   Η Νεανική και Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων παρουσιάζει το έργο των Γιάννη Αναστασάκη – Μαρίας Τσιμά «Τα 13 ρολόγια».



   Οι παραστάσεις του έργου ξεκινούν θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 9.15' και 11.15' το πρωί, προκειμένου να τις παρακολουθήσουν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια την Ήπειρο και τη Λευκάδα σε ώρες μαθημάτων.

   Συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης, Σκηνικά-κοστούμια: Θανάσης Τζάτσος, Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος, Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης, Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Σφαιρόπουλος, Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Χαντζή, Διδασκαλία Τραγουδιών: Βαγγέλης Μπουλουχτσής.
Διανομή: Δούκας: Μιχάλης Μπίζιος, Γκόλουξ: Σαμψών Φύτρος, Ξιγκού: Γαβριήλ Σφαιρόπουλος, Σαραλίντα: Ξανθή Γεωργίου.
Αφηγήτρια 1 – Χάγκα – Κορίτσι Α – Φρουρός – Ερημοσπίτης: Μαρία Κατσουλίδη
Αφηγήτρια 2 – Μπίτα – Κορίτσι Β – Πολυτεχνίτης Αθηνά Τσικνιά.
Κατασκευή- ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος, Κώστας Τζάτσος, Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη, Φροντιστήριο Ανδρέας Πανταζής, Φωτογραφίες: Κώστας Γράβος, Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής. Η ηχογράφηση της μουσικής έγινε στα «Beatnik studios» από τον Λευτέρη – Μιχαήλ Πανταζή.


Το έργο

   Σ΄ έναν πύργο μακρινό, ένας σκληρός Δούκας κρατά παγωμένο το Χρόνο και φυλακισμένη την όμορφη Σαραλίντα. Ο Ξιγκού, ένας παραιτημένος πρίγκιπας, θα ερωτευθεί κεραυνοβόλα τη νέα και θα προσπαθήσει να την ελευθερώσει, φέρνοντας σε πέρας έναν δύσκολο και παράξενο άθλο, που του βάζει ο Δούκας: πρέπει να κάνει τα 13 ρολόγια του πύργου να λειτουργήσουν ξανά. Συμπαραστάτης του Ξιγκού, οδηγός και φίλος του είναι ο Γκόλουξ, ένα γοητευτικό πλάσμα, που όμως ταλαντεύεται ανάμεσα στο καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα. Θα καταφέρουν άραγε η φιλία και ο έρωτας να νικήσουν την παγωνιά και οι δείχτες των ρολογιών να κινηθούν ξανά;